Fremskrittspartiet

Det er på tide å ta et aktivt skritt frem og trekke ut kniven dere billedlig sett stakk inn i ryggen på ei mor og hennes fire barn som nå befinner seg i krigsherjede Jemen.

Dere sa nemlig til Bergens Tidende den 12. februar i år at det å hjelpe utsendte asylbarn tilbake til Norge vil være som å kjøre en kniv i ryggen på dere.

bilde (27)

Det å hjelpe barn ut av lidelse, væpnet konflikt, krigshandlinger, det er i følge dere å gjøre Frp til et offer.

Hvem er ofrene, er det Fremskrittspartiet eller fire barn med en mor som må prøve å ta vare på dem under helt umulige forhold? Dersom de dør av at bombene treffer akkurat dem, slik bombene traff og drepte en annen familie i Jemen i natt, vil dere da kjenne knivens smerte i ryggen fordi dere snudde dere bort og lot dem bli der, eller unnslippe smerten fordi dere lot være å hente dem tilbake til det som kan kalles et liv?

Det er deres justisminister som har ført Stortinget bak lyset. Den 10. oktober sa han på Stortinget at lengeværende barn ikke skulle prioriteres for utsendelse, og at fokuset var myket opp. «(..) vi har gjort det om, på den måten at det ikke er de som har vært her lenge, som skal prioriteres, men barnefamilier generelt», var svaret Trine Skei Grande fikk på sine eksplisitte spørsmål. Den 2. desember 2014 kunne Bergens Tidende avsløre at noen beskjed om dette aldri hadde nådd fram til Politiets Utlendingsenhet (PU).

Dette har trolig hatt innflytelse på utsendelsen av blant andre tre barn og en høygravid mor, til et land som allerede da var så farlig å oppholde seg i at nordmenn siden 2013 har blitt frarådet å reise dit. Et land som har vært preget av en eskalerende væpnet konflikt, der hovedstaden i september 2014 ble overtatt av opprørere. Det landet i verden med størst kjønnsforskjeller, der kvinners grunnleggende rettigheter blir systematisk krenket, slik Frøy Gudbrandsen påpekte i en reportasje om Shaimaas vei ut av Norge i november i fjor.

Landbruksminister Listhaug, nok en statsråd fra deres parti, uttalte riktignok til Politisk kvarter tre dager før kvinnedagen den 8. mars at den norske kvinnebevegelsen har glemt kvinner som utsettes for tvangsekteskap og kjønnslemlestelse.

«Jeg synes det er påfallende hvor opptatt de er av kvinner som i dag er likestilt og har like muligheter, mens vi vet at det både i Norge og ute i verden er kvinner som trenger vår solidaritet.»

Hun sa imidlertid ingenting om at de lengeværende barna som blir tvangsutsendt til land som Jemen og Afghanistan trenger Frps solidaritet. Hun sa ingenting om den gravide alenemora med tre barn. Jeg har ikke hørt at landbruksminister Listhaug har protestert på at de ble sendt til det landet i verden som er aller verst for kvinner å leve i, et land der barneekteskap er vanlig, et land der Shaimaa (11) ikke lenger kan klatre i trær eller sykle, og ikke kan velge selv om hun vil gå i hijab eller ikke.

Frp er mest solidariske med dere selv. Det vil gjøre så vondt å hjelpe barn som nå lider, barn som trenger vår solidaritet, at det ville være som å stikke en kniv inn i ryggen på dere. Det er deres egne ord.

Men: Det er på tide å ta et aktivt skritt frem og trekke ut kniven dere billedlig sett stakk inn i ryggen på fem medlemmer av en familie i nød som nå befinner seg i Jemen. At Sylvia Listhaug kalte norske feminister navlebeskuende gir andre en mulighet til å løfte opp et speil foran henne, foran Frp.

Speil, speil på veggen der, hvem er mest solidarisk i landet her?

*

De som i motsetning til Frp mener det vil være riktig å hente Shaimaa hjem igjen til Norge, kan skrive under på dette oppropet

Advertisements

2 thoughts on “Fremskrittspartiet

  1. Dette er IKKE en alenemor, det du burde kreve er at den feige faren som gjemmer seg i Norge, og lot kone og barn i stikken da de ble sendt til Jemen for å klare seg selv, nå viser seg som en mann og reiser ned for å beskytte familien sin!

  2. Uansett hva grunnene er for at faren ikke er sammen med dem, så er hun nå alenemor. For moren og barna er det ganske irrelevant om vi løfter en moralsk pekefinger mot faren, de er uansett like alene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s