Erna er ikke Shaimaa

Regjeringen vil få «reklame» for engangsløsningen, har UDI ifølge VG i dag skrevet i en melding til en familie som har fått oppholdstillatelse i Norge. Derfor vil Erna Solberg møte Ibrahim Rahmani og hans familie. Forståelig nok har de sagt ja til å møte statsministeren, de ønsker å takke for at de har fått bli i Norge. Hvem ville ikke ønske å takke for noe sånt?

Samtidig kan vi lese i Dagbladet om en annen familie, et annet sted, i et land på vei inn i borgerkrig, der IS i et angrep nettopp har drept 140 mennesker, om livredde Shaimaa (11) og hennes tre yngre søsken og alenemor i en liten leilighet uten innlagt vann. Shaimaas mor kan ikke jobbe, da hun er aleneforsørger for de fire barna, mens Shaimaa selv ikke har skoleplass og ikke får lov å gå ut alene. Shaimaa hadde bodd sju av sine elleve år i Norge da hun ble hentet på skolen av to sivilkledde politimenn (se video om hennes vei ut av Norge her).

bilde (23)

Vera Vikki, advokatfullmektig hos Humlen & Rieber-Mohn advokater, forteller i Dagbladet at situasjonen for kvinner i Jemen er blant verdens verste. Omskjæring og barneekteskap er utbredt. I følge Human Rights Watch blir så mange som 48,4 prosent av jentene giftet bort før de er 18 år.

Shaimaas bror Suleiman (6) hadde bodd hele sitt liv i Norge da de ble tvangsutsendt. Se for deg en liten førsteklassing født i Norge, avhengig av medisiner og oppfølging. Se for deg en mor som denne måneden, for bare tre uker siden, fødte en liten baby med keisersnitt. Hun skal ta seg av tre barn til, på tre, seks og elleve år, men har ingen inntekt og eier ingen egen bolig.

Se så for deg kameraene rulle over en smilende Erna Solberg som møter en lykkelig familie med seks barn. De har fått bli i Norge. Erna Solberg skal møte dem for at vi andre skal glemme de fire barna, og alenemora, hun som nettopp har gjennomgått en omfattende operasjon, som et keisersnitt er, og som altså må ta seg av en baby og tre andre barn på 3, 6 og 11 år i et land nordmenn frarådes å reise til.

bilde (24)

Erna skal også få oss til å glemme at barn som har vokst opp i Norge nylig har blitt sendt til Kabul, byen der Farkhunda etter usanne rykter nettopp ble torturert og drept for å ha brent en koran. Hun var 27 år og studerte teologi på høyskolenivå.

Shaimaa likte å sykle. Hun får ikke sykle lenger. Hun får ikke gå på skole lenger. Hun får ikke møte venner lenger. Hun får ikke kle seg som hun vil lenger. Hun får ikke bevege seg fritt lenger. Hun får leve som i et fengsel (uten innlagt vann).

Smilet og stuntet ditt får oss ikke til å glemme, Erna Solberg. Vi glemmer ikke at du velger å frede en justisminister som har ført Stortinget bak lyset og sendt lengeværende barn ut i rekordfart. Jeg håper du velger å holde kameraene unna når du skal møte Rahmani-familien. De fortjener ikke å fungere som reklame for en regjering som har ført en iskald asyl- og innvandringspolitikk. De fortjener at du møter dem for deres egen skyld, ikke for å fordekke sannheten for oss andre.

Advertisements

One thought on “Erna er ikke Shaimaa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s