Annikens nye garantier

Utdanningsbyråd i Oslo Anniken Hauglie har nå, i det som viser seg som Oslo kommunes stadig mer mislykkede prøveprosjekt, prøvd ut stolene og grøten i de ti Oslo-barnehagene for salg. Hun ser at der hun selv skulle ha løpt ut uten å se seg tilbake, er det heller de ansatte som har løpt. Ni av fjorten i Asperud barnehage. Seks pedagogiske ledere i Fagerholt. Seks av ni i Holmen barnehage.

Likevel sier byråden at kvaliteten er like god. Det var kvaliteten som var som fikk foreldre til å kjempe, skrive, stå ute i kulda og holde i fakler, spille på bøtter og spader, bake boller, trykke opp løpesedler, holde appeller, sitte oppe om natta og skrive høringsuttalelser.

Det er verdt å huske tilbake på én ting: Disse barnehagene ble plukket ut nettopp fordi de hadde ansatte som hadde jobbet der i mange år og opparbeidet seg ansiennitet. Disse barnehagene ble plukket ut fordi de hadde mange ansatte med førskolelærer- og barnepleierutdanning. De ble plukket ut fordi Oslo kommune ville spare penger på lønn. Jo mer stabile og høyt utdannede ansatte, jo høyere lønn. Løsningen var å selge slik at tilskuddet til disse barnehagene ville bli lavere. Alt på bekostning av barna, som mister stabiliteten de hadde. Alt på bekostning av miljøer det hadde tatt tiår å bygge opp.

Kvaliteten som kommer bør ikke snakkes lettvint om. Anniken Hauglie har ingen glasskule. Uavhengig av hva Hauglie vet om framtida, garanterer hun likevel at kvaliteten blir like god. Hun snakker som om hun tar lett på barns følelser og barns trivsel, noe verken hun eller noen andre som står bak dette politiske vedtaket har tatt seg bryet med å undersøke noe som helst om.

Anniken Hauglie har iført seg ord, og det på barns vegne. Hun er ikke naken, som keiseren. Til felles med keiseren har hun imidlertid at ordene er like falske som klærne keiseren trodde han hadde på. Til forskjell fra keiseren er det ingen som har prøvd å lure henne, det er andre som blir lurt. De som stemmer på Høyre basert på et program der det står at de ansatte er barnehagens viktigste ressurs. De som tror på at utdanningsbyråden virkelig tar barns følelser og trivsel på alvor.

Sørhellingabhg2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s