Sørhellinga er barnehagen vår

 

Av Trine Mathilde Mørk Fossen, forelder

Sørhellingabhg2

Sørhellinga er barnehagen vår. Vår kjære, fine barnehage som vi valgte og ventet et år på å få plass i. Vi angret aldri på den avgjørelsen.

Vi har to jenter som har sin hverdag i Sørhellinga barnehage. Alle ansatte kjenner våre barn, og alle de andre barna som inngår i deres liv.

Vår lille familie dekker alle aspekter man møter i Sørhellinga. Vi har ei småbarnsjente og ei storebarnsjente. Og en av våre fine jenter har en alvorlig kronisk sykdom. En sykdom vi sloss om å få redegjort i flere år. Leger og helsepersonell avviste oss gjentatte ganger, men ansatte i barnehagen forstod at noe var galt med ungen vår. De stod sammen med oss og støttet oss lang utover jobbeskrivelsen deres.

Vi får ingen ekstra ressurser fra fagsenteret. Vi får vår avlastning i form av unike voksne som med enormt bred bakgrunn og erfaring trygt inkluderer jenta vår og sørger for at ikke noe tilstøter henne. De forstår og de kan!

De utviser empati og omsorg, ikke bare for barna våre, men også for oss som foreldre. Foreldre som er utslitte og oppgitte. Som er lei av å kjempe, men tro meg; denne kampen tar vi mer enn gjerne!

Vår datter har en tyngre jobb en de aller fleste. Det finnes ingen medisiner for hennes sykdom og hennes lille kropp er avhengig av livsforlengende trening flere ganger daglig.

Hva skjer med jenta vår når all kompetanse og erfaring forsvinner ut av barnehagen?

De ansatte mister sine rettigheter som skal gi dem verdighet etter et langt arbeidsliv, vi mister en forlengelse av familien vår. For sånn føles det å komme til Sørhellinga barnehage; det føles som å komme hjem.

Sørhellingabhg

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s