Salg av Sørhellinga barnehage

 

Av Lisbeth Halvorsen, forelder og barnevernpedagog

 

Tett inntil Tveten gård ligger en av Alna bydels fineste barnehager. Med utsikt over sjøen og hester som gresser inntil barnehagens gjerde. Min datter på 3 år, er blant de heldige barna som har fått plass i denne ettertraktede barnehagen.

Sørhellinga barnehage.jpg (200x150)

Jeg kjenner barnehagen fra jeg selv var barn. Det ligger «godhet i veggene» her. De ansatte er stabile og har vært her i en årrekke. De er faglig dyktige, engasjerte og byr på seg selv med humor og varme. De trives sammen, og det gjenspeiler seg i barnas væremåte ovenfor hverandre med omsorg og inkludering.

kosSørhellinga

Det er mye latter og glede på Sørhellinga.

Inkludering og barn med særskilte behov er noe denne barnehagen er god på. I over 20 år har smågruppen vært drevet. En mindre barnegruppe tilrettelagt for barn med særskilte behov. Et dyktig fagmiljø er bygget opp gjennom disse årene. Jeg kjenner foreldre som etter 20 år fremdeles sender julekort til barnehagen for å fortelle om livet videre. At barnehagen den gang gjorde en forskjell for barnet i en vanskelig tid, er et sterkt minne for mange foreldre. At veien videre i skole ble så mye lettere enn den kunne ha blitt.

Før jul fikk vi foreldre beskjed at smågruppen skal fjernes pga. innsparing. Nå kommer forslag om salg av hele barnehagen. Hvor hardt skal Sørhellinga rammes??

Min datter er kronisk syk og trenger tilrettelegging for å ha en god hverdag. Hvordan vil hennes hverdag se ut hvis barnehagen selges? Fagmiljøet vil med sikkerhet brytes opp, og kunnskap og stabilitet med den.

Ansatte og foreldre blir bedt om å være tålmodig. Vent og se. Kanskje blir det ikke så ille som dere tror? Mye av tilbakemeldingen fra foreldre, ansatte, politikere og andre fagfolk er rene fakta. Det handler ikke om å tro, men hva man vet. Nye eiere trenger ikke å forholde seg til de rammer som barnehagen har i dag i forhold til antall barn, bemanning, språkopplæring, faglig kompetanse mm. Hvilken barnehage ville du som ett-åring ha ønsket å være i? Den som tenker «barnets beste» og med gradvis innkjøring gir deg trygghet, trøst og et fang å sitte i når foreldrene dine går. Eller den kommersielle hvor alle barna starter samme dag, med mye gråt i lang tid, og for få voksne til å trøste.

Det snakkes blant mange om at denne høringen kun er proforma. At dere politikere allerede har bestemt dere og ikke lar dere påvirke av faglig gode argumenter og fakta. Er det virkelig slik? Det er det vanskelig å tro i en så viktig sak som dette.

Vi foreldre og ansatte jobber på, vi vil fortelle, ønsker så gjerne at dere politikere skal forstå. Sørhellinga er mer enn et hus med barn og voksne i. Det er en start i livet, en vei videre til skole og voksenliv. Som barnevernspedagog i barnevernet kjenner jeg dessverre godt til barn som ikke fikk den hjelp de trengte i tidlige år. En hjelp som krever trygge fagpersoner med erfaring. Omkostningene for barnet, deres foreldre og samfunnet koster langt mer enn dere noen gang vil kunne spare inn på barnas første leveår, som ved å selge ut velfungerende barnehager.

 

Advertisements

One thought on “Salg av Sørhellinga barnehage

 1. Hej Anniken!
  Tack, för ditt fina inslag här över!
  Vi har en dotter som ska börja på Sørhellinga barnehage till hösten och är väldigt intresserade av all information som vi kan komma över. Vi var på informations mötet som hölls på Furuset ikväll men det inger väldigt lite hopp eller konkret drifts info, vilket är det mäst relevanta för oss.
  Vi vill jätte gärna följa med på allt som händer
  med barnehagen och åskulle vara tacksam om du skickar vidare det du har fått reda på. Vi sökte till barnehagen i god tro om att den var den bästa och var väldigt glada när vi fick platsen men nu har en del av glädjen överskuggats av oro!

  Mvh
  Feven Araya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s